Even Bijpraten nummer 7

ADO Den Haag- sc Heerenveen, zaterdag 9 maart 2019

De leerlingen van het Lichtbaken zijn uitgenodigd om een wedstrijd van ADO Den Haag bij te wonen. Het gaat om de wedstrijd ADO Den Haag- sc Heerenveen aanstaande zaterdag 9 maart om 19:45 uur in het Cars Jeans Stadion. De opzet van de actie is als volgt:

ADO Den Haag wil alle kinderen van onze school de kans geven om deze wedstrijd GRATIS in het stadion te beleven. Zij hebben een voucher ontvangen die ze kunnen verzilveren waarna ze verzekerd zijn van een plekje in het stadion. De begeleiders/ouders kunnen een regulier kaartje kopen om mee te gaan en de wedstrijd bij te wonen.

Het werkt als volgt:

- Alle kinderen hebben een voucher ontvangen met een unieke code die online tot een gratis   kinderkaart kan worden verzilverd.

- Ouders, broertjes én zusjes kunnen dan ook direct optioneel een kaartje bijbestellen.

- Iedereen kan op eigen gelegenheid naar het stadion gaan.

- Dit is geen schoolaangelegenheid, ouders gaan zelf met de kinderen naar het stadion en hebben zelf de verantwoording voor kun kind(eren).

Ouderenquête, wijziging schooltijden.

Veel ouders hebben de enquête ingevuld en ingeleverd. De response lag rond de 75%. De Medezeggenschapsraad en de school zijn erg blij met deze response. Volgende week zullen wij u verder informeren over de uitslag van de enquête en hoe nu verder!

Woensdag 13 maart, Learning Dreams Festival

Alle leerlingen hebben een flyer meegekregen met informatie over het Learning Dreams Festival dat aanstaande woensdagmiddag  in- en rond het Lichtbaken gehouden wordt. U kunt zich nog aanmelden, samen met uw kind(eren). U kunt de aanmelding in één van de twee bussen doen die bij de ingangen van de school staan.

Rapporten

Donderdag 14 maart a.s. krijgen de kinderen (voorafgaand aan de rapportgesprekken van 18 en 20 maart) hun rapporten mee naar huis.

Wat is de bedoeling hiervan?

U heeft zo samen met uw kind(eren) de tijd om het rapport rustig te bekijken.

Samen met uw kind kunt u bespreken of er nog vragen/opmerkingen zijn voor bij het rapportgesprek.

Op deze manier bent u goed voorbereid op dit gesprek.

Neemt u wel het rapport mee naar het rapportgesprek?

De kinderen vanaf groep 6 worden bij de rapportgesprekken verwacht.

Vanaf maandagmiddag 11 maart om 16.30 uur kunt u zich via MijnSchoolinfo inschrijven voor de rapportgesprekken.

Schoolwinkel

Op vrijdag 22 maart om 15.15 uur gaat onze schoolwinkel weer open. De kleutergroepen maken dit keer  leuke spulletjes om te verkopen. Samen met groep 8 en Middin gaan zij de verkoop doen. Deze keer zal de schoolwinkel beneden in de hal zijn omdat dit toegankelijk is voor medewerkers van Middin.

Middin, even voorstellen:

AC Waldeck is een activiteitencentrum voor mensen van 18 jaar en ouder met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Op ons centrum werken ongeveer 100 mensen verdeeld over verschillende subgroepen. De subgroep ambacht waar Het Lichtbaken mee gaat samenwerken doet o.a. kaarsen maken, koken, houtbewerking, textiel, knutselen, beauty/verzorging, TV kijken, Yoga.

De andere subgroepen doen o.a. arbeidsmatig werk zoals de was ophalen en wegbrengen naar de verschillende groepen, de winkel van het AC bedienen, de posthoorn bezorgen, oud papier wegbrengen en boodschappen voor het AC, het demonteren van fietsen, het opknappen van kindermeubelen en speelgoed voor een moeder-kind project.

Het plan voor de schoolwinkel is dat wij twee keer: 1 keer met groep 8 en 1 keer met groep 2 gaan knutselen bij Middin.
Ook krijgt Middin een eigen tafel/hoek van de schoolwinkel waar ze hun eigen producten zullen gaan verkopen.

U komt toch ook vrijdag 22 maart om 15.15 uur?

Reservekleding

Voor onze jongere leerlingen zijn wij op zoek naar broeken, onderbroeken en sokken. Wanneer zij een “ongelukje” hebben op school is het fijn als er reservekleding op school is. Heeft u dus te kleine kleding of kleding die u niet meer gebruikt dan maakt u ons hier heel blij mee. U kunt het inleveren bij de kleuterjuffen. Zij bewaren dit voor de groepen op een centrale plek.

Ouderbijdrage, schoolreisbetaling

Denkt u nog even aan de ouderbijdrage en/of de schoolreisbetaling als u dit nog niet gedaan heeft?

Begeleiding schoolreis naar de Efteling

Op vrijdag 17 mei gaan wij met de hele school op schoolreis naar de Efteling. Hiervoor zijn wij nog op zoek naar begeleiding van ouders. Wij vragen ouders die meewillen om een kleine bijdrage van € 10,00 als tegemoetkoming in de vervoerskosten. Komende week zullen de ouders een mailing krijgen van de leerkracht via MijnSchoolinfo. Ouders kunnen zich dan inschrijven via het antwoordstrookje. Bij teveel aanmeldingen zal er een loting plaatsvinden waarbij ouders van de ouderraad en de medezeggenschapsraad voorrang krijgen.

Staking en margemiddag

Vrijdag 15 maart aanstaande is de school dicht vanwege een stakingsdag!

Donderdag 21 maart zijn alle leerlingen om 12.00 uur vrij i.v.m. een margemiddag!

Vrijdag 15 maart 2019        : School dicht i.v.m. stakingsdag

Maandag 18 en woensdag 20 maart 2019   : Rapportgesprekken