Peuters

 

Peuterleerplek Schuitje Varen
 

 
Centrum De Geest
Georges Bizetstraat 25
2551 ZC Den Haag
070-205 25 19

Peuterleerplek Schuitje Varen werkt samen met basisschool Het Lichtbaken. 
De peuterleerplek (voorheen “voorschool”) werkt met het voorschoolprogramma ‘Uk & Puk’. Schuitje Varen heeft op dit moment 2 groepen. De pedagogisch medewerkers van de peuterleerplek zijn: Eveline, Marijke en Hanke.

Openingstijden:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 – 11.30 u en van 12.15 – 15.15 u
 
Als uw kind tussen de 2,5 en 4 jaar oud is, mag het naar de Peuterleerplek. Op de Peuterleerplek leren de kinderen door te spelen. Spelend leren is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Door te spelen werken we aan de taalontwikkeling. Maar er is ook veel aandacht voor andere dingen, zoals muziek, knutselen, rekenen en bewegen. Zo bereiden we uw kind voor op de kleuterklas van de basisschool.
Vroeger heette de Peuterleerplek een ‘Voorschool’. We vinden de naam Peuterleerplek beter: het is immers vooral een plek voor de peuters om te leren. Dat leren doen we natuurlijk wel spelenderwijs, passend bij de leeftijd van de kinderen.
Schuitje Varen valt onder de organisatie “JongLeren”, die voortkomt uit de Voorscholen van Mooi, Voor en Zebra welzijn. JongLeren is dé organisatie in Den Haag waar peuters spelend leren en zich zo ontwikkelen. Er zijn 54 locaties van JongLeren, verspreid over heel Den Haag.
 
Meer informatie en inschrijving van uw kind: www.jonglerendenhaag.nl

 
Samenspel
 
Voordat uw kind naar de Peuterleerplek gaat, kunt u, samen met uw kind, al meedoen met een Samenspelgroep. Deze vindt plaats, 1 x per week, op de woensdagochtend in de  ruimte van Peuterleekplek Schuitje Varen, Centrum De Geest, Georges Bizetstraat 25.
Samenspelgroepen zijn bedoeld voor kinderen van 2 tot 2,5 jaar en hun ouders. Samenspel is een speel- en leerprogramma. Tijdens Samenspel heeft u een gezellige en leerzame ochtend met uw kind. Ook leert u andere ouders van jonge kinderen kennen. 
De Nederlandse taal is belangrijk bij de activiteiten die we tijdens Samenspel doen. Juist als u Nederlands moeilijk vindt, en/of als Nederlands niet uw eerste taal is, is het goed als u naar een Samenspelgroep gaat. Deelname aan de Samenspelgroep gratis.

Voor meer informatie en inschrijving mag u langskomen in de Samenspelgroep op de woensdagochtend tussen 9.00 – 10.30 uur of u stuurt een e-mail naar d.markus@jongleren.nl of e.kooiman@jongleren.nl .