Alarmopvolging

Met de kinderen oefenen wij vanuit ons BHV-plan een paar keer per jaar wat te doen bij alarm.
Als er ouders in de school zijn is het uiteraard ook belangrijk om te weten hoe u moet handelen.
Hieronder een aantal regels:
  1. Bent u voor werkzaamheden, OR, hulp in en om de klas of iets anders in de school aanwezig tijdens de schooltijden en de alarmbel gaat dan verlaat u zo spoedig mogelijk de school. Buiten  voegt u zich bij de groep van uw kind. De leerkracht heeft de verantwoording voor de kinderen dus die zorgt voor de groep. Ouders bemoeien zich daar op dat moment niet mee.
  2. Gaat het alarm bij het in- en uitgaan van de school en u heeft uw kind nog niet bij de juf in de klas gebracht dan neemt u uw kind zo snel mogelijk mee naar buiten. U voegt zich daar met uw kind bij de groep. Als het kind al in de klas is valt het onder de verantwoordelijkheid van de leerkracht. U verlaat dan zo snel als mogelijk de school, de leerkracht neemt uw kind mee naar buiten. Buiten kunt u zich ook bij de groep van uw kind voegen. U gaat dus niet terug om uw kind uit de klas te halen!
  3. Alle instructies die er door onze BHV-ers gegeven worden (duidelijk herkenbaar aan de gele hesjes) worden altijd door ouders en kinderen direct opgevoerd.
 
Wij hopen uiteraard dat het niet nodig is maar met veel “verkeer” in de school is het wel heel belangrijk dat iedereen weet hoe te handelen bij een alarm.